Q3 on kompaktin kokoluokan SUV, joka perustuu samalle pohjarakenteelle kuin VW Tiguan ja Skoda Yeti. Auto esiteltiin alkuvuodesta 2011 ja tuli myyntiin myöhemmin samana vuonna. Q3 on yritetty brändätä luokkaa ylemmäs mm. paremman laatuvaikutelman turvin.

Tilojen puolesta Q3 asettuu luokkansa puoliväliin. Taakse mahtuu aikuinenkin ihan hyvin ja kontti on perustasoa. Ohjaamon laatuvaikutelma on erittäin korkea Audin tuttuun tapaan. Ajettavuus on katumaasturiksi erittäin hyvä, eikä ylimääräistä nypytystä esiinny. Maastoon tällä katumaasturilla on turha lähteä.

Moottorivalikoima kattaa 2-litraisia ahdettuja bensiini- ja dieselmoottoreita. Dieselin yhteydessä Q3 on saatavilla etuvetoisena, mutta pääsääntöisesti Q3 on nelivetoinen. Vaihteistovaihtoehtona on myös seitsenlovinen S-tronic-automaattilaatikko. Huippumallina on erittäin ärhäkkä 310-hevosvoimainen RS Q3. 

Omistajien kokemuksia:

Auto näyttää pieneltä, mutta sisätilat ovat neljälle hengelle yllättävän tilavat. Q3 on ihan kivan näköinen, hieman sporttisempi kuin keskivertosuvit. Ajettavuus on kunnossa. Jousitus ehkä hieman turhan jämäkkä suomalaisiin teihin ja ajonopeuksiin. –Juho

Näytä kaikki Audi uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.