Q5 on ylemmän keskiluokan katumaasturi, ja se tuli myyntiin 2008. Malli sai kevyesti uutta ilmettä 2012. Q5 perustuu samalle pohjalevylle mm. Audi A5:n kanssa.

Ohjaamosta on löydettävissä tutut Audi elementit ja kaikki nappulat ovat oikeilla paikoillaan. Laatutasossa ei tyypillisesti ole moitteen sijaa. Takapenkille mahtuu hyvin aikuinenkin ja tavaratila on isokokoinen.

Ajettavuus on kunnossa ja mutkiin voi mennä vauhdikkaasti, mutta jousitus on tämän luokan autoksi turhan kova. Moottoripuolelta löytyy kaksilitraista ja kolmilitraista bensiini- ja dieselpataa. Q5 on saatavilla myös hybridinä, mutta sen kulutuslukemat ovat samalla tasolla 2-litraisen TDI:n kanssa.

Kaikki Q5:t on varustettu automaattivaihteistolla ja nelivedolla. Q5 on kuitenkin erittäin kallis auto, eikä sovi jokaisen lompakolle. Huippumallina on SQ5-malli, jossa on 315-hevosvoimainen 3-litrainen dieselmoottori.

Omistajien kokemuksia:

Tavaratila on avara ja helppo lastata sähköisen avauksen sekä tasaisen pohjan ansiosta. Auto on hyvä ajettava ja kulkee vakaasti vähän huonommallakin alustalla. –Jaska

Halusimme korkean auton, josta on hyvä näkyvyys ja johon on helppo nousta. Mielestäni tyylikäs muotoilu, vaikka eihän Q5 enää kovin uusi malli ole. –sepisaurus

Näytä kaikki Audi uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.