5-sarja on yksi ikonisimmista Bemareista, ja on määrittänyt ylemmän keskiluokan standardit ajettavuuden osalta jo pitkään. Nykyinen sukupolvi esiteltiin 2009 ja sai kevyesti uutta meikkiä 2013.

Viimeisimmän sukupolven 5-sarja on ollut erittäin suosittu businessauto. Auto on laadukas, näyttävä, käytännöllinen, hauska ajaa sekä taloudellinen. BMW:n viihdejärjestelmä on luokkansa huippua. Tämä kaikki näkyy myös hinnassa, sillä lähes kaikki herkut maksavat ekstraa, mm. sedanin kaadettavat takaistuimet.

5-sarjan voimalinja on erinomainen ja moottoreita löytyy jokaiseen lähtöön. Dieselit ovat kaikista suosituimpia sekä järkevimpiä. Aloitusmoottorina on 518d, mutta parhaimman suorituskyvyn ja taloudellisuuden tarjoaa 520d. 8-lovinen automaattivaihteisto on ehdoton valinta ja talvella xDrive neliveto ei olisi pahitteeksi. Huippumallina on tietenkin hurjaakin hurjempi BMW M5.

Omistajien kokemuksia:

Sisätilat ovat riittävät ja kuljettajan ergonomia huippuluokkaa. Parannustarvetta suoran tien stabiliteetissa. –Jukka

Matkustusmukavuus on kerrassaan loistava, tekniikka toimii ja ajettavuus on huippuluokkaa. –Kasper

Tavaratila on pitkä, mutta pyöränkoteloiden kohdalta varsin kapea. Perimmäisiä tavaroita saa kurotella ja tässä toimessa sotkee helposti lahkeensa puskuriin. –Mikko

Näytä kaikki BMW uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.