C-Max on viisipaikkainen tila-auto Fordilta. Malli esiteltiin syksyllä 2009 ja myyntiin se saatiin vuoden päästä. C-Maxin etuina ovat tila-autoksi urheilulliset ajo-ominaisuudet sekä menevä muotoilu.

C-Max edustaa Fordin tuttua kineettistä muotoiluteemaa ollen sukunäköinen mm. Focuksen kanssa. Fordin perinteiset hyveet, kuten tarkka ohjaus sekä aktiivisen kuljettajan mieleen oleva alusta, kuuluvat myös C-Maxin hyveisiin.

Autossa on hyvin tilaa, mutta muunneltavuus ei ole aivan samalla tasolla parhaimpien kilpailijoiden kanssa. Radion ja viihdejärjestelmän käytettävyys ei ole intuitiivista ja vaati turhan paljon keskittymistä ajon aikana.

C-Maxiin on tarjolla laaja valikoima bensiini- ja dieselmoottoreita. Erityismaininnan ansaitsee taloudellinen 1-litrainen Ecoboost-moottori, joka on voittanut useita palkintoja. Tämän lisäksi tarjolla on ahtamatonta ja ahdettua 1,6-litraista bensiinimyllyä sekä kahta eri dieselvaihtoehtoa. C-Max on saatavilla myös automaattivaihteisena.

Omistajien kokemuksia:

Lisälämmitin on temppuillut, turbo hajonnut, turbon ahtopaineletku irtosi korjauksen jäljiltä. Muuten ihan ok auto ollut. –Kimmo

Auto on erittäin hyvä ajaa niin maantiellä kuin kaupungissakin. Auto on suuntavakaa ja korkealta on helppo havainnoida muuta liikennettä. –Timo

Näytä kaikki Ford uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.