Honda Motor Company on japanilainen autojen ja moottoripyörien valmistaja. Lisäksi valikoimiin kuuluvat mönkijät, generaattorit, perämoottorit, ruohonleikkurit ja puutarhavälineet.

Honda ilmoittaa olevansa vuonna 2004 maailman suurin moottorinvalmistaja. Honda valmistaa joka vuosi noin 14 miljoonaa polttomoottoria. Suhteellisen myöhään, eli vuodesta 2004 on yhtiön valikoimiin kuulunut myös dieselmoottoreita. Hondan pääkonttori sijaitsee Minatossa, Tokiossa.

Yhtiön perustaja Soichiro Honda aloitti valmistamalla männänrenkaita 1937. Pian hänestä tuli Toyotan alihankkija. Sen jälkeen Honda laajensi muihin moottorin osiin ja aina lentokoneen potkureihin asti. Honda aloitti autojen valmistamisen Japanin markkinoille 1960. Kansainväliseen moottoriurheiluun osallistumisesta huolimatta Hondalla oli suuria vaikeuksia myydä autoja Yhdysvaltoihin. Hondan talli esimerkiksi yllätti osallistumalla Formula 1 -kisaan vuonna 1963, vain kolme vuotta ensimmäisen auton valmistuksen jälkeen.

Vuonna 1972 Honda sai jalan oven väliin amerikkalaisille markkinoille uudella Civicillä, joka oli suurempi kuin aikaisemmat mallit, mutta silti selvästi pienempi verrattuna tyypilliseen amerikkalaiseen autoon. Vuonna 1976 Accord oli heti suosiossa ja Honda löysi markkinaraon Yhdysvalloissa. Vuonna 1982 Honda oli ensimmäinen japanilainen autonvalmistaja Yhdysvalloissa, Honda of America aloitti autojen valmistuksen ja Japanista tuotiin uusia malleja: Prelude sekä Accordin ja Vigorin viistoperämallit.

Vuonna 1989 Honda lanseerasi VTEC-järjestelmän moottoreihinsa. Nykyisin tämä venttiilinohjaustekniikka on vakiona suurimmassa osassa Hondan autoja.