Hyundai Motor Company on osa etelä-korealaista autonvalmistaja Hyundai Kia Automotive Groupia. Se valmistaa ja markkinoi autoja Hyundai-merkillä. Hyundai Kia Automotive Group on etelä-korealainen autonvalmistaja, joka syntyi vuonna 1999, kun maan kaksi suurinta autonvalmistajaa Kia ja Hyundai yhdistyivät. Hyundai Kia Automotive Groupiin kuuluu lisäksi useita muita yhtymän kokonaan tai osittain omistamia yrityksiä, kuten autonosia valmistava Hyundai Mobis.

Hyundai Motor Company perustettiin vuonna 1967. Hyundai-merkkisiä autoja valmistetaan Korean tasavallassa, Intiassa, Turkissa, Kiinassa sekä yhdeksässä muussa maassa. Ulsanin tehdas Koreassa on maailman suurin yksittäinen autotehdas, jonka vuosittainen kapasiteetti on 1,5 miljoonaa autoa. Vuonna 2005 valmistui tehdas Yhdysvaltojen Alabamaan ja vuonna 2008 avattiin ensimmäinen tehdas Euroopassa, Tšekin tasavallassa. Myös tuotekehitys on hajautettu ympäri maailmaa eri markkinoiden erityistarpeiden huomioimiseksi. Tuotekehityskeskuksia on Frankfurtissa, Detroitissa, Los Angelesissa, Tokiossa ja Koreassa. Hyundai-autoja myydään 193 maassa.

Hyundai Motor Companyn ensimmäinen, omavalmisteinen vientiauto vuonna 1976 oli Pony. 

Hyundailla on Koreassa kolme tehdasta, joiden yhteen laskettu tuotantokapasiteetti on noin 1,7 miljoonaa autoa vuodessa. Tehtaat sijaitsevat Ulsanissa, Asanissa ja Jeonjussa.

Ulsanin tehdas on Hyundain päätehdas ja maailman suurin autotehdas. 

Huhtikuussa 2007 aloitettiin Hyundain Tsekin tehtaan rakentaminen Nosovicessa, tuotanto alkoi marraskuussa 2008.