Land Rover on englantilainen maastoajoneuvojen valmistaja joka sijaitsee Solihullissa, Englannissa. Yksi sen malleista tunnetaan nimellä Range Rover.

Alunperin Land Rover -nimi viittasi Roverin yhteen erikoiseen maastoajoneuvoon, joka oli Amsterdamin autonäyttelyssä huhtikuun 30. päivä vuonna 1948 esitelty Land Rover Series I:nen. Se säilyi hyvin pienin muutoksin mallistossa eri versioina aina 1980-luvulle asti, kunnes sille tehtiin suurempi malliuudistus. Land Rover -merkkisiä autoja on tehty monen omistajan alaisuudessa mm. British Leyland, British Aerospace, BMW ja Ford. Nykyään sen omistaa Tata Group. 

Land Rover sai alkunsa, kun Rover esitteli vuonna 1948 nelivetoisen maatalouskäyttöön suunnitellun maastoajoneuvon. Autossa oli jäykkä (=keskitasauspyörästötön) neliveto, jonka etuvedon pystyi vapauttamaan etuakselin napalukoista. Melko pian ratkaisu vaihtui jakovaihteistoon, jossa oli takaveto ja tarvittaessa kytkettävä etuveto ja napalukot saivat väistyä. 

Land Roverin valmistus käynnistyi vuonna 1948 Englannissa Roverin perustettua uuden mallisarjan. Sen ideoinnissa oli selvästi yhtymäkohtia Jeepiin. Land Roverista tehtiin auto sekä armeijan että maatalouden käyttöön.