Nykyisen C-sarjan juuret juontavat Mercedes 190-malliin, joka esiteltiin 1982.

Vuodesta 1993 keskikokoluokan Mersut on tunnettu C-sarjana, joka on valmistajansa toinen varsinainen syömähammas ja kova kilpailija saman luokan BMW 3:lle ja Audi A4:lle.

Nykyinen W204-koodilla tunnettava C-sarja on jo mallisarjan neljäs kehitysversio vuodelta 2011.

Koriversioita ovat sedan, farmari ja 3-ovinen Coupé. Tarjolla ovat myös 4Matic-nelivetoversiot sekä C63 AMG-malli, jossa ulkonäköä ja suorituskykyä on korostettu.

C-sarjan vakiovarusteena on Mersun kehittämä Agility Control –alusta, jossa iskunvaimennus sovittaa jokaisen pyörän erikseen ajotilanteeseen ja –alustaan.

Muotoilussa korostuvat keula ja kylkilinjat E-sarjamaiseen tyyliin. C-sarjan moottori- ja varusteluvalikoima on laaja. Bensapuolella sedanin keulalle löytyy viisi eri tehovaihtoehtoa, dieselpuolella kuusi.

Moottorit ovat 4- tai 6-sylinterisiä. Osaan moottoreista voi liittää nelivedon ja/tai 7G-Tronic-automaattivaihteiston. Sen vaihtoehtona on 6-lovinen käsivaihteisto. C-sarjan hintahaarukka ulottuu aloitusmallista aina AMG-version yli 70000 euroon saakka. Turvajärjestelmistä tarjolla ovat esimerkiksi kuljettajan vireystilan valvonta, älykäs valojärjestelmä, Parktronic-pysäköintitutkat ja pysäköintiavustin sekä kolaritilanteita ennakoiva Pre-Safe-järjestelmä.

Näytä kaikki Mercedes-Benz uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.