E-sarja on yksi legendaarisista Mercedes-malleista ja maailmanlaajuisesti myydyin Mercedes-malli. Sarjan alku on W114/W115-malleissa, joita alettiin valmistaa vuonna 1968. Nykyisin myytävä korimalli on jo sarjan kuudes ja se on tarjolla neljänä eri versiona: sedanina, farmarina, coupéna ja cabriolet-avomallina.

Suomessa E-sarja on ollut vuosikymmeniä ostajien suosikki ja taksitolppien valtias, sillä vuosittain uutena myytävistä taksiautoista parhaimmillaan joka kolmas on ollut E-sarjaa, etenkin dieselfarmareita.

E-sarja on kätevän kokoinen yhdistelmä aistikasta, voimakkaasti muotoiltua autoa ja hyviä käyttöarvoja.

Malli on kevyempi vaihtoehto edustusluokan autolle, mutta sopii yhtä hyvin arkiseen perhekäyttöön. Farmarimallin valttina on lähes 2000-litraiseksi venyvä tavaratila, ja kontin monikäyttöisyyttä voi parantaa Easy-Pack-hallintajärjestelmällä. Turvallisuutta lisäävät adaptiiviset jarruvalot, jotka vilkkuvat kovassa hätäjarrutuksessa. Saatavilla ovat myös infrapunakameran avulla toimiva pimeänäköavustin sekä kuljettajan ajokykyä vahtiva vireystila-avustin.

E-sarjan 4-sylinteriset moottorit edustavat Mersu-moottorien uusinta sukupolvea, joissa kulutusta on vähennetty viidenneksellä edellisiin voimanlähteisiin verrattuna. Tarjolla on myös 4Matic-nelivetovaihtoehto sekä V8-moottorinen AMG-malli. Perusvaihteisto on 6-lovinen manuaali, mutta tarjolla ovat myös perinteinen 5-portainen automaattilaatikko sekä 7G-Tronic-automaattivaihteisto (aina 4Matic-nelivedon yhteydessä). E-sarjasta on myynnissä myös kaasukäyttöinen versio.

Näytä kaikki Mercedes-Benz uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.