E-sarja on yksi legendaarisista Mercedes-malleista ja maailmanlaajuisesti myydyin Mercedes-malli. Sarjan alku on W114/W115-malleissa, joita alettiin valmistaa vuonna 1968. Nykyisin myytävä korimalli on jo sarjan kuudes ja se on tarjolla neljänä eri versiona: sedanina, farmarina, coupéna ja cabriolet-avomallina.

Suomessa E-sarja on ollut vuosikymmeniä ostajien suosikki ja taksitolppien valtias, sillä vuosittain uutena myytävistä taksiautoista parhaimmillaan joka kolmas on ollut E-sarjaa, etenkin dieselfarmareita.

E-sarja on kätevän kokoinen yhdistelmä aistikasta, voimakkaasti muotoiltua autoa ja hyviä käyttöarvoja.

Malli on kevyempi vaihtoehto edustusluokan autolle, mutta sopii yhtä hyvin arkiseen perhekäyttöön. Farmarimallin valttina on lähes 2000-litraiseksi venyvä tavaratila, ja kontin monikäyttöisyyttä voi parantaa Easy-Pack-hallintajärjestelmällä. Turvallisuutta lisäävät adaptiiviset jarruvalot, jotka vilkkuvat kovassa hätäjarrutuksessa. Saatavilla ovat myös infrapunakameran avulla toimiva pimeänäköavustin sekä kuljettajan ajokykyä vahtiva vireystila-avustin.

E-sarjan 4-sylinteriset moottorit edustavat Mersu-moottorien uusinta sukupolvea, joissa kulutusta on vähennetty viidenneksellä edellisiin voimanlähteisiin verrattuna. Tarjolla on myös 4Matic-nelivetovaihtoehto sekä V8-moottorinen AMG-malli. Perusvaihteisto on 6-lovinen manuaali, mutta tarjolla ovat myös perinteinen 5-portainen automaattilaatikko sekä 7G-Tronic-automaattivaihteisto (aina 4Matic-nelivedon yhteydessä). E-sarjasta on myynnissä myös kaasukäyttöinen versio.

Omistajien kokemuksia:

Vakaa ja hyvä ajettava. Maantiellä kulkee kuin juna. On kaupungissakin ketterä, koska etupyörät kääntyvät runsaasti. Vankka, mukava ja laadukas auto, joka kuluttaa vähän polttoainetta. Hinta melko korkea, mutta rahalle saa kyllä vastinetta. –pekklaih

Tässä autossa on kaikki: hyvät ajo-ominaisuudet, turvallinen, taloudellinen, arvostettu merkki, runsas varustelu ym. –kaahari

Näytä kaikki Mercedes-Benz uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.