Micra on Nissanin pienin Suomessa myytävä henkilöautomalli. Se ensiesiteltiin vuonna 1982, jolloin markkinoille tuotiin kolme- ja viisioviset versiot tästä viistoperäisestä autosta.

Vuosien varrella Micraa on uudistettu niin, että viime vuonna esiteltiin mallin neljäs sukupolvi. Micraa, joka osassa maailmaa tunnetaan nimellä March, on valmistettu ja myyty kaikkiaan yli kuusi miljoonaa yksilöä. Valikoimaan ovat kuuluneet myös sedan- ja jopa farmariversiot. Suomessakin Micrasta on ollut tarjolla avattavalla kovakatolla varustettu C+C -versio.

Kansainvälistä tunnustusta Micra sai vuonna 1993, jolloin se valittiin Vuoden autoksi ensimmäisenä japanilaisena automallina. Valmistusmaita ovat olleet Japanin lisäksi esimerkiksi Englanti, jossa tehtiin yli 2,3 miljoonaa Micraa ennen tuotannon päättymistä viime vuonna sekä Intia, jossa valmistetaan nykyistä Micra-sukupolvea. Tämänhetkiseen tuontimallistoon kuuluu neljä varustetasoa: Visia City, Visia, Acenta ja Tekna. Kaikkien voimanlähteenä on 1,2-litrainen bensiinimoottori. Sen parina on joko viisivaihteinen manuaalivaihteisto tai CVT-automaatti.

Omistajien kokemuksia:

Takapenkit kääntyvät suuremmaksi tavaratilaksi. Kahdelle hengelle tilaa riittää muuten. Näppärän pikkuinen. –Erkki

Näytä kaikki Nissan uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.