Zafira on Opelin isompi tila-auto.

Toisen sukupolven Zafira esiteltiin vuonna 2005 ja sen facelift tuli markkinoille 2008. Nyt myydään jo kolmannen sukupolven Zafiraa.

Tuorein tapaus on muodoiltaan erittäin moderni ja vetävä. Niin toisen kuin kolmannenkin sukupolven autojen perustana toimivat Astrassa käytetyt alustat.

B-Zafira oli luokkansa suosituimpia malleja. Muunneltavuus on hyvää, samoin käytettävyys. Mallivalikoimakin on ollut laaja. Uusi malli on aiempaa ylellisempi ja suurempi. Sen tunnistaa helpoiten bumerangin mallisista ajovaloumpioista ja ovien alareunassa kulkevasta pokkauksesta.

Zafira B jää myyntiin Zafira C:n rinnalle hieman sitä halvempana, mutta hyvin varusteltuna vaihtoehtona.

Toisen polven Zafiran moottorivalikoima on elinkaaren lopulla ymmärrettävästi kaventunut, samoin varustevaihtoehdotkin. B:n valikoimassa on kaksi bensakonetta ja yksi diesel. C:ssä on yksi bensa ja yksi diesel, joista molemmat valittavissa kuusivaihteisina manuaaleina tai automaatteina.

Omistajien kokemuksia:

Kuljettajan ja matkustajan oltavat ovat hyvät. Takatilat ovat hyvät, kolmas penkkirivi kuitenkin vain tilapäiseen kuljetukseen tai lapsille. Tila-autoksi auto on suhteellisen sutjakkaan näköinen, myös muiden mielestä. Ajettavuus on kohdallaan niin kaupungissa kuin maantiellä.  –Bencco

Näytä kaikki Opel uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.