Vuonna 2002 esitelty Cayenne on Porschen ensimmäinen perinteisestä urheiluautovalmistuksesta poikkeava malli. Aikoinaan melko ristiriitaisen vastaanoton saanut SUV on nykyään merkin myydyin malli. Tällä hetkellä tuotannossa oleva toisen sukupolven Cayenne esiteltiin 2010.

Porsche Cayenne jakaa saman perusrakenteen VW Touaregin kanssa. Cayenne pyrkii kuitenkin erottumaan konsernisisarestaan huomattavasti urheilullisemmalla imagolla ja ajettavuudella. Auton sisätilat huokuvat Porsche-laatua, ja tähän autoon mahtuu koko viisihenkinen perhe sekä matkalaukut samalla kerralla.

Moottorivalikoima koostuu V6- ja V8-moottoreista, joista  molempia saa myös dieselinä. V6-diesel on taloudellisessa mielessä ehdottomasti suositeltavin moottorivaihtoehto. Cayenne on saatavilla myös bensiinihybridinä. Pienimmän bensiinikoneen yhteydessä on tarjolla manuaalivaihteisto, mutta muutoin Cayenne on varustettu 8-pykäläisellä Tiptronic automaatilla. Hinnat alkavat vajaasta 100 000 eurosta.

Omistajien kokemuksia:

Auto käy sekä kauppakassiksi että kuormajuhdaksi. Tilaa on tarpeeksi ja tarvittaessa voi vetää 3500 kg jarrullista perävaunua. Autollani on hyvä ajaa. Tilanteesta riippuen voi valita ajaako arkisesti vai sporttisesti. Maantiellä letkeä, mökkitiellä etenevä ja autobahnilla menevä. –Vanhempi kruisailija

Näytä kaikki Porsche uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.