Ensimmäisen sukupolven Renault Scenic (1996) oli ensimmäinen nykyisen kaltainen tila-auto Euroopassa, ja loi huikeaan suosioon nousseen uuden autoluokan. Tällä hetkellä Scenic sekä Grand ovat kolmannessa sukupolvessa, ja mallit esiteltiin vuonna 2009. Uutta ilmettä Grand Scenic sai alkuvuodesta 2013.

Grand Scenic on tila-auto, joten tilojen kuuluu olla myös asialliset. Tavaratila on monipuolisesti muunneltavissa. Grand Scenicissä on myös kolmas istuinrivi, jonka saa taiteltua alas. Keskimmäiselle riville mahtuu mukavasti kolme aikuista.

Auton ohjaamossa jatkuu moderni tunnelma, sillä ohjaamon keskellä sijaitseva mittaristo on täysin digitaalinen. Laatuvaikutelma on asiallinen ja tavaroille löytyy paljon säilytystilaa. Ajettavuus on tila-autoksi asiallinen, mutta luokkansa urheilullisin se ei ole.

Grand Sceniciin on tarjolla kolme moottorivaihtoehtoa. Mukana on mm. 1,2-litrainen ahdettu bensiinimoottori sekä Renaultin uusi taloudellinen 1,6-litrainen dieselmoottori. Kaikki voimanlähteet liikuttavat Grand Sceniciä riittävästi ja ovat taloudellisia.

Omistajien kokemuksia:

Riittävän kokoiset tilat jopa seitsemälle matkustajalle. Takimmaiselle riville tosin mahtuu ainoastaan lapset. Tila-autojen kaunotarhan tämä Grand Scenic ilman muuta on. –Antti

Olen ajettavuuteen tosi tyytyväinen. Ohjaus on tarkka, mutta ajourissa pientä hakua. Moottori on tosi vääntävä ja kiihtyy hyvin. –KaPy

Näytä kaikki Renault uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.