Vuonna 2012 esitelty Seat Leon yllättää kompaktiluokassa. Resepti on kunnossa, sillä auton kaikki palikat tulevat Volkswagenilta, mutta hinta on hieman emokonsernin sisarta alhaisempi. Espanjalainen tyyli tuo Leoniin sitä kaivattua asennetta ja auto erottuu ulkoisesti tylsähköstä Golfista.

Aikaisempaan Leoniin verrattuna ohjaamon laatu on ottanut huikeita askeleita eteenpäin. Kuljettajalla on mukavat oltavat, samoin kuin takapenkkiläisillä, mutta takakontti ei ole luokan suurimpia. VAG-konsernin tuotteena Leonin ajettavuus on kunnossa, kuten moni muukin pikkuasia. Kaikki namiskat ovat hyvin käsillä ja moottoreissa riittää arkiajoon hyvin potkua.

Leonin laajaan moottorivalikoimaan kuuluu kolme bensiini- ja kaksi dieselmoottoria, joista on tarjolla vielä erilaisia tehoversioita. Leoniin on saatavilla myös DSG-automaattivaihteisto, mutta ei kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä.

Omistajien kokemuksia:

Hyvä ohjaus, keskittää hyvin, luokassaan kelvollinen alusta. –PJK

Seatin ostaminen oli järkiostos, edullinen ostaa, ajaa ja ylläpitää. Suurena plussana vielä se, että auto on todella kaunis myös yksityiskohdiltaan. Mitään fiilistä latistavaa ei ole omalle kohdalle osunut. –Wille

Näytä kaikki Seat uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.