Octavia on Skodan malliston tärkein ja eniten myyty malli. Nykyinen Octavia esiteltiin aivan vuoden 2012 lopulla ja tuli myyntiin alkuvuodesta 2012. Malli on keikkunut Suomen myyntitilastojen kärkisijoilla ensimmäisinä myyntikuukausinaan.

Octavia perustuu VW:n uudelle MQB-pohjarakenteelle, mutta on kasvanut mittojensa puolesta lähes ulos Golf-kokoluokasta. Skoda Octaviassa on tilavat sisätilat sekä valtava kontti, johon mahtuu perusasennossa 590 litraa. Sisäilme on laadukas ja viimeistelyn taso korkeaa.

Octavian ajo-ominaisuudet eivät kerää moitteita ja meno on konstailematonta. Kaiken kaikkiaan Octavia on Golfin kanssa kompaktin kokoluokan mittatikku.

Moottoreita on laaja kirjo: neljä eri bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria eri tehoversioina. Lisävarusteena on tilattavissa DSG-automaatti sekä neliveto, joka tarjotaan vain farkkumallin yhteydessä. Malliston huipulta löytyvät tietenkin vauhdikkaat RS-mallit.

Omistajien kokemuksia:

Auton sisustus on suhteellisen tavallinen, mutta kuitenkin tyylikäs. Lukuisten lokeroiden ansiosta käytettävyys on huippuluokkaa. –Ocumies

Hyvä ajaa. Suoraan ajettaessa ohjaus hiukan keskiasennossa takertelee ennen kuin tehostin puuttuu peliin. Ottaa sivutuulen herkemmin, kuin 2010 farmari-Skoda. –unski

Tämä on neljäs Octaviani ja aina ne vain ovat minun ajooni parantuneet. Hintaansa nähden erinomainen auto. –Octavius

Näytä kaikki Skoda uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.