Avensis on Toyotan syömähammas ylempään keskiluokkaan. Juuret legendaarisessa Carina-mallissa, jonka ensimmäinen malli oli myynnissä jo 70-luvulla. Nyky-Avensis on peräisin vuodelta 2011 ja mallin ensimmäinen sukupolvi esiteltiin 1997. Avensis on keikkunut myyntitilastojen yläpäässä viimeisinä vuosina.

Avensis tarjoaa luokassaan hyvät perusominaisuudet. Ohjaamo on asiallinen ja helppo käyttää, mutta laatuvaikutelmassa se ei yllä saksalaisten tasolle. Tilaa riittää hyvin myös takana ja Avensis on suosittu mm. taksissa. Auto on konstailematon ajaa, mutta ohjaus antaa erittäin heikosti vastetta ja on keinotekoisen tuntuinen.

Autoon on tarjolla kolme bensa- ja kolme dieselkonetta, jotka yhdistettynä vaihtoehtoihin tarjoavat yhteensä yhdeksän eri vaihtoehtokokonaisuutta. Lisäksi tarjolla on kolme eri varustelutasoa. Hybridivaihtoehtoa ei tämän sukupolven Avensikseen ole tarjolla.

Omistajien kokemuksia:

"Avensis-farmari on varsin tilava auto. Tilaa riittää sekä edessä että takana. Takatiloja parantaa oleellisesti puuttuva keskitunneli. Melutaso on myös miellyttävän matala ja verhoilut helppohoitoiset. Osien sovitukset ovat laadukkaat ja materiaalit kestäviä. Automallin ikä tosin näkyy joissakin materiaalivalinnoissa ja varustepuutteena ovat muun muassa takapenkin lämpösuuttimet ja lämmityselementit takapenkissä. Auto on kiilamaisesti muotoiltu ja kokonaisuus on varsin tyylikäs. Erityisesti perän luiskamainen muotoilu miellyttää silmää Automallin yleisyys toki takaa sen, että liikennevirrasta ei enää juuri erotuta - toisaalta tuskin kukaan Avensiksen ostanut näin haluaa toimiakaan." –Antti

Näytä kaikki Toyota uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.