S80 on Volvon iso sedan. Sen voi nähdä myös V70-farmarin porrasperäisenä versiona. Vaikka autot perustuvat samaan tekniikkaan, ja niiden ulkonäössäkin on yhteisiä elementtejä, ovat nämä Volvot varsin erioloisia tuotteita. S80 on selkeästi suunnattu enemmän Yhdysvaltain markkinoille, V70:n ollessa pohjoismaiden suosituimpia farmariautoja.

Nykyinen S80 edustaa mallin toista sukupolvea, ja se esiteltiin vuonna 2006. Mallin ilmaantuessa myyntiin siihen sai ensimmäistä kertaa Volvolla törmäysvaroitusjärjestelmän ja samaa etäisyystutkaa hyödyntävän mukautuvan vakionopeudensäätimen. Ison Volvon tunnistaa reilusta koosta ja varsin konservatiivisista muodoista.

Mallivalikoima koostuu Suomessa neljästä eri dieselmallista, kahdesta eri bensiinimoottorista ja yhdestä flexifuel -mallista. Alkuun S80 oli saatavilla myös V8-moottorilla, mutta tämä versio on sittemmin tippunut pois mallivalikoimasta. Tarjolla on kaksi nelivetoista mallia. Vaihteistot ovat kuusivaihteisia manuaaleja, sekä kuusivaihteisia Geartronic ja Powershift -automaatteja.

Varustetasoja on neljä: Kinetic, Momentum, Summum ja Executive.

Omistajien kokemuksia:

Tilaa on reilusti ja ko.autolla on mukava matkustaa. Auton ulkonäkö ei välttämättä herätä hurjimpia ajatuksia, mutta on ajaton. Se on mun työkalu ja kukapa ei haluaisi fiilistellä työpaikallaan. –Esa

Näytä kaikki Volvo uutiset

Kommentit

Kommentoi mallia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.