Koeajossa nyt: Opel Meriva

01.04.2014 | Timo Nurmi
Koeajossa nyt: Opel Meriva

Opelin kompakti tila-auto Meriva on uudistunut.

Ulkoisesti Merivaa on säädetty lisäämällä kromikoristeita maskiin ja etusumuvalojen kehyksiin. Myös kylkiin on lisätty hitunen kromin kiiltoa.

Takavalot on nyt toteutettu led-teknologialla, ja myös huomiovalot ovat led-versiot (versiosta riippuen vakio- tai lisävaruste).

Merivan ainoa varustetaso on Enjoy, johon kuuluu nyt vakiona mm. kevytmetallivanteet sekä seitsentuumainen monitoiminäyttö kojelaudassa. Toistaiseksi autoon myydään noin 700 euron kampanjahinnalla mukavuus- ja näkyvyyspakettia, johon kuuluu mm. automaatti-ilmastointi, pysäköintiavustin sekä sadetunnistin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Moottorivaihtoehdot ovat 1,4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori sekä 1,6- ja 1,7-litraiset turbodieselit. Molemmat saa sekä manuaali- että automaattivaihteistolla. Valikoiman tuorein voimanlähdevaihtoehto on 1,6-litrainen diesel, joka esiteltiin ensimmäiseksi Zafira Tourerissa.

Koeajossamme on bensaturbo-Meriva kuusivaihteisella automaatilla. Sen listahinta on 23 890 euroa, mikä on 2 500 euroa manuaaliversiota enemmän. Tuolla hinnalla ostaja saa tosin myös 20 hevosvoimaa lisätehoa, sillä manuaaliversion moottori on tuon verran pienempitehoinen.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.