Koeajossa nyt: Skoda Rapid Spaceback

15.01.2014 | Timo Nurmi
Koeajossa nyt: Skoda Rapid Spaceback

Skodan vuosi alkaa voimallisesti. Uudistuneen Yetin kanssa samaan aikaan esiteltiin Rapid-mallin viistoperäinen Spaceback-versio, joka on hieman konttiperä-Rapidia sporttisemman näköinen ja ehkä vetoaa ainakin Fabialla nyt ajaviin.

Spaceback-mallisto on hieman konttiperä-Rapidin tarjontaa laajempi. Kaikkiaan hinnastossa on 18 Spaceback-versiota hinnoiltaan 16 990–25 901 euroa. Viistoperän valinta helpottaa hieman kukkaroon kohdistuvaa rasitusta, sillä Spaceback on noin 600–700 euroa konttiperäistä sisartaan halvempi.

Halvemman hinnan vastineeksi ostajan on tyydyttävä noin 18 cm lyhyempään koriin. Mittaero on kokonaan takaylityksessä, joten myös tavaratila on pienempi. Perusasennossaan eli takaistuin käytössä Spacebackin ruumalla on kokoa 135 litraa konttiperä-Rapidin tavaraosastoa vähemmän.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Koeajoautomme on mallimerkinnältään 1.2 TSI 105 Elegance Style, mikä tarkoittaa, että konehuoneessa hurisee kolmesta bensiinikäyttöisestä moottoriversiosta keskimmäinen. 105 hevosvoimaa vievät Rapidia riittävän ripeästi, joskin myös ääntelevät kiihdytyksissä aika terävästi. 

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.