Kysymys:

Citroen Xsara Picasso,1.6 HDi,vm 2006. Vaihdelaatikon 4. vaihteen synkronointi hajosi kun autolla oli ajettu noin 38 tkm.Veho korjaa takuuna.Onkohan tyyppivika ja miten tälläisen asia saa selville? Ainoastaan Veholta kysymällä? Ostin auton käytettynä, uuden auton takuuta on vielä jäljellä.Eipä sitä tiedä jos joku aikaisempi käyttäjä on vaihtanut ilman kolmoselta neloselle ilman kytkimenpainallusta, auto on ollut työsuhdeauto. Pahemmin en ole tohtinut Veholta hajoamisen syitä kysellä. Pelkään että syyttävät pian minua,kenties väittäisivät että käyttäjän rikkoma. Homma on hoitunut kivuttomasti,minulle on järjestetty korjauksen ajaksi velaton laina-autokin.

Tapio Ketonen:

Noinhan sen takuun pitääkin toimia. En usko, että kyseessä on ainakaan kovin yleinen tyyppivika. Vikoja tulee aina slloin tällöin, ja juuri siltä varalta takuu on hyvä olemassa. Vehossa tuskin tunnustetaan, vaikka kyseessä olisikin typpivika.

Onhan se synkronointi voinut kärsiä sinunkin ajostasi yhtä hyvin kuin edellisen käyttäjän, jos vika ei ole kiusannut kaupantekoaikana. Yleensä nelosen synkronointi pääsee hyvin helpolla, sillä vaihtamisella ei normaalisti ole kiire.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.