Kysymys:

Rohkenen kysyä moottoripyöristä, vaikka palsta lienee tarkoitettu autokysymyksille :o)

Tuulilasi uutisoi 25.1.2010 moottoripyöriin tarkoitetun Boschin ABS jarrujärjestelmän voittaneen palkintoja. Onkohan mainittua ABS järjestelmää tai jotakin muuta ABS järjestelmää saatavissa jälkiasennusta varten. Näkisin, että ABS:llä mp:n turvallisuus paranisi vielä enemmän, mitä sen vaikutus on autoissa.Itselläni on custom tyyppinen Yamaha Drag Star 1100 cm3 ja asennuttaisin siihen ABS:t jos jostakin saisi siihen osat. Uusissa customeissa ei taida olla Abseja muissa kuin jossakin HD:n ja BMW:n mp-malleissa.

Tapio Ketonen:

Taitaa tuo ABS:ien asentaminen jälkikäteen olla aika lailla teoreettinen mahdollisuus. Järjestelmät on sovitettava tarkasti kuhunkin ajoneuvoon kussakin tapauksessa erikseen. Se on paremminkin valmistajalle kuuluvaa tutkimustyötä, ei oikein käyttäjätasolle. Toki jälkiasennus on mahdollista, mutta sen mielekkyys taitaa olla vähän niin ja näin.

Autoissa se olisi ehkä helpompaa, koska niissä yleensä on valmiit järjestelmät olemassa. Moottoripyörien kohdalla jouduttaisiin tekemään enemmän tuota sovittamista ja siihen liittyvää tutkimustyötä. Taitaa tulla halvemmaksi ostaa sellainen moottoripyörä, jossa ne ABS:t ovat valmiina.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.