Kysymys:

Tiedättekö onko AKE todellakin hävittänyt kaiken vanhan tiedon siirtyessään uuteen tietojärjestelmään? Soitin äsken AKE:n palvelunumeroon ja kyselin moottoripyörästä, joka on uudelleen rekisteröity toukokuussa 2007. Vastauksena sain että näin vanhoja tietoja ei heiltä löydy! Siis alle vuoden vanha asia. Ovat kuulemma siirtyneet uuteen järjestelmään marraskussa 2007.

Tapio Ketonen:

En uskalla kirjoittaa tähän, mitä mieltä olen AKE:n kymmeniä miljoonia maksaneesta tietojärjestelmästä. Täysin sekaisinhan ne hommat siellä ovat. Mitään en kuitenkaan usko hävitetyn.

Palvelua on myös muutettu aiemmasta. Nyt AKE:n nettisivuilla kohdassa Tietopalvelu > Rekisterikyselyt lukee näin:

Rekisterissä olevista ajoneuvoista saa rekisteritunnuksen ja/tai valmistenumeron perusteella tietoja mm. seuraavista asioista
ajoneuvon nykyiset omistajat ja/tai haltijat sekä omistajan ja/tai haltijan osoitetiedot (ellei omistaja/haltija ole rajoittanut tietojensa luovuttamista). Entisten omistajien tiedot saa vain asiakirjapalveluna AKEn tietopalveluista. Niitä ei ole mahdollista saada puhelinpalveluista, tekstiviestikyselyinä eikä internet-kyselyn kautta.

Kankea ja kelvoton on siis muuttunut vieläkin kankeammaksi ja kelvottomammaksi. Vielä viime vuonna auton historian sai puhelinsoitolla. Ilmeisesti uusi ATJ on tässäkin suhteessa edeltäjäänsä LTJ:tä huonompi ja hitaampi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.