Kysymys:

Olisin hakemassa (yksityishenkilönä)uudehkoa (käytettyä) jahreswagenia saksasta, saanko ostaa sen ilman paikallista alvia 25 a pykälän mukaan(kein Mwst 19%)?, Suomessahan ei enää Elviä tarvitse maksaa? Olisinko saanut suomesta/tai Saksasta(keväällä 16-31.3) Saksan alvin takaisin, kun suomessa ei Elviä enää verotettu ja autoveroakaan ei oltu vielä nostettu?

Saksan alvin voi vähentää ainoastaan Suomessa arvonisäverovelvollinen, joka ostaa auton alv-vähennyskelpoiseen tarkoitukseen eli käytännössä yleensä myyntiin. Autosta on kuitenkin maksettava alv Suomeen. Ostajan pitää tällöin antaa alv-numeronsa myyjälle, ja tällä perusteella myyjä voi jättää veron perimättä. Hän kuitenkin ilmoittaa ostajan tiedot, ja tieto kulkeutuu edelleen Suomen verottajalle.

Yksityishenkilö joutuu aina maksamaan arvonlisäveron käytetyn auton ostomaahan. Elvin perimisen lopettaminen Suomessa ei vaikuta asiaan millään tavalla.

Näihin arvonlisäveroasioihin liittyy paljon veivaamista eli suomeksi rikoksia, mutta kiinnijäämisen riski on kohtalaisen suuri, joten ei kannata yrittää.

Tapio Ketonen:

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.