Kysymys:

Työpaikkani pysäköintialue on rakennettu osittain rinteeseen. Kun ajan autoni omaan parkkiruutuuni, niin vasen eli kuljettajan puoleinen kylki on rinteen korkeuseron vuoksi selkeästi alempana. Rinne ei ole kovin jyrkkä, mutta silmämääräisesti kuitenkin huomaa heti auton olevan jonkin verran kallellaan.
Aloin miettimään, onko tällaisesta kallellaan olemisesta jotain haittaa auton osille, kuten esim. iskareille tai jousitukselle? Auto kuitenkin seisoo parkkipaikalla viitenä päivänä viikossa 8 tuntia per päivä. Välillä toki ajan auton parkkiruutuun toisin päin, jolloin mahdollinen rasitus kohdistuu eri puolelle autoa. Mutta siltikin hieman mietityttää, kärsiikö auto tällaisesta jatkuvasta rinnepysäköinnistä.

Tapio Ketonen:

Mitä haittaa siitä voisi olla? Enemmän vaikutusta on sillä, jos auton kyydissä on jotakin tavaraa, ja se tavara on toisesssa reunassa. Kaltevuuden aikaansaama painon siirtyminen on tavanomaisilla kaltevuuskulmilla lähinnä grammojen suuruusluokkaa.

Kaltevuudella voi olla kyllä sikäli vaikutusta, että jos kyseessä on niin suuri kulma, että esimerkiksi ilmanottokaukalon pohjalta vesi ei pääsekään valumaan pois vedenpoistorei´istä, silloin vettä voi valua autoon sisään lämmityslaitteen kautta. Tällöin puhutaan kuitenkin jo kymmenien asteiden suuruisesta kallistuksesta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.