Kysymys:

Mistä johtuu bensatankin täyttöaukon puolen määräytyminen ? Itse olen sitä mieltä, että valmistetaan auto missäpäin maailmaa tahansa niin täyttöaukon oleminen kuskin puolella on järkevämpää kuin, että aukko olisi vastakkaisella puolella.

Tapio Ketonen:

Joissakin autoissa täyttöaukon paikan määrää liukuovi, on turvallisempaa laittaa se aukko vastakkaiselle puolelle. Tietenkin jos on liukuovet kummallakin puolella, silloin pitää rakentaa jokin stoppari, joka estää suojakannen ja oven väliset konfliktit.

Muuten sijoitukselle ei ole mitään teknistä perustetta. Ehkä se, että jossakin päin maailmaa bensapumput ovat olleet tien laidassa, on ollut perusteena sijoittaa täyttöaukko ns. metsän puolelle. Näinhän se on japanilaisissakin silloin, kun autot ovat kotimaassaan ja oikealta ohjattavina. Tosin niissäkin on täyttöaukkoja sekä vasemmalla että oikealla.

Omistaja-asteella on yhdentekevää, kummalla puolella se täyttöaukko on, mutta näin toimittajana asiaa tulee usein manailtua. Meikäläinen on hyvin usein havainnut pumpun vieressä, että se aukko pahushan onkin toisella puolella. Ei kun vekslaamaan autoa toiselle puolelle mittaria!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.