Kysymys:

Auto alkoi nikottelemaan moottoria kuormitettaessa. Ajettu 35 tkm, 2 v. takuu loppui sopivasti edellisenä päivänä. Valtuutettu korjaamo ilmoitti kahdesta viasta: ahtimen paineensäätöventtillin pitää asentaa suodatin, sekä imusarja karstoittunut otsikossa mainitusta syystä, vaatii puhdistuksen erikoisaineilla. Mikä voi aiheuttaa tällaista?

Tapio Ketonen:

Mahtoikohan se vika sittenkään tulla silloin takuun jälkeisenä päivänä? Ettei vain olisi ilmennut jo päivää ennen takuun loppumista, mutta et ehtinyt valittamaan asiasta aikaisemmin?

Kuluttajaviraston mukaan takuuvaatimuksen jättämiselle on annettava kohtuullisesti aikaa, ja kohtuullisena pitävät kahta kuukautta.

En tiedä, onko tuossa moottorissa pakokaasujen takaisinkierrätystä eli EGR:ää. Se on yksi pahimmista ongelmien ja karstoittumisen aiheuttajista,koska se johtaa likaisia palamiskaasuja imuilman sekaan. Myös huohotuskaasut eli mäntien ohi päässeet palamiskaasut ovat likaisia. Nekin johdetaan imusarjaan, ja mukana menee myös hieman moottoriöljyä. Näistä muodostuukin sellainen mähnä, ettei pahemmasta väliä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.