Kysymys:

Itselläni on -97 mallin Audi A6 TDI Avant. Kone 2,5 litrainen, AEL. Ajettu vajaa 200tkm. Tuonti peli. Ihmettelyni koskee runsasta savuttamista kiihdyttäessä. Savu siis sitä dieselin mustaa. Kulutuslukemat mielestäni kohtuulliset 6,0-70 litraa sadalla. Kuuluuko ominaisuuksiin, vai vikoihin?

Tapio Ketonen:

Musta savu dieselin pakoputkesta tarkoittaa, että tavaraa menee sisään liikaa käytettävissä olevaan ilmamäärään verrattuna. Tämä voi johtua joko tukossa olevasta ilmansuodattimesta tai ruiskutusmäärän lisääntymisestä.

Ilmansuodattimen uusimisesta kannattaa aloittaa, se on helppo tehdä aivan itsekin. Sen sijaan ruiskutusmäärän tutkiminen vaatii erikoislaitteet ja -osaamista. Muistelen, että tuossa taitaa ruiskutuspumppu jo olla sähköisesti ohjattu, eli sinne menee vain nippu sähköjohtoja.

Vika voi olla myös suuttimissa. Tuo ajomäärä alkaisi jo edellyttää suuttimien toiminnan tarkastamista. Jos avautumispaineet ovat laskeneet, siitäkin voi aiheutua savutusta. Tämäkin pitää tehdä dieselkorjaamolla, joten suosittelen kääntymään osaavaksi tunnetun dieselkorjaamon puoleen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.