Kysymys:

Maailmalla liikkuu paljon huhuja VAG:n DSG-vaihteistojen ongelmista. Liittyvätkö nämä joihinkin valmistusvuosiin ja/tai moottori-vahteistoyhdistelmiin? Jos ongelmia on esiintynyt, onko ne jo korjattu takuuseen ja miten pitkälle takuu jatkuu? Olen harkitsemassa käytetyn Skoda Superbin vm. 2008 eteenpäin hankintaa, mutta tämä kysymys hidastaa sopivan mallin valintaa.

Tapio Ketonen:

DSG-vaihteistoissa on ollut aika lailla ongelmia, ja mikä ikävintä, korjaukset ovat yleensä olleet kalliita. Niistä on jonkin verran kerrottu myös täällä:

http://www.tuulilasi.fi/kysymys/dsg-7-lovinen-skoda-octavia-combi-16-tdi

Yleensä näyttäisi tilanne olevan se, että ongelmat ovat esiintyneet pääasiassa 7-vaihteisissa DSG-vaihteistoissa. Useimmiten ongelmia on tuottanut vaihteiden toimintaa ohjaava mekatroniikka, mutta myös kytkimissä on ollut vikoja. Tämän vaihteiston kanssa Volkswagenilla on ollut Kiinassa aivan erityisen suuria vaikeuksia. Ongelmat liittynevät peruskonstruktioon, eivät niinkään valmistuspaikkaan.

Takuun toiminta on ollut vaihtelevaa, jonkin verran vikoja on korjattu sen piikkiin, mutta jotkut ovat joutuneet kouraisemaan kukkaroaan syvältä. Tämän hetken tiedoilla päätyisin itse manuaalivaihteistoon.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.