Kysymys:

Meillä on VW Golf Plus vm 2007. Ostimme auton syksyllä 2007 (esittelyauto) silloin autolla oli ajettu n.17 000 km. Autossa oli silloin Castrolin öljy. Pyysin silloin öljynvaihtoa ja muu huolto. Öljy silloin Castrol. Myös seuraavassa huollossa n.40 000 km kohdalla oli öljy Castrol. Seuraavassa huollossa n.75 000 km öljy Shell. Seuraava huolto n.105 000 km öljy Mobil. Auto on longlife huollettava. Liike mistä ostimme auton on merkkiliike ja sama firma teki seuraava huolto. 75 000 km huolto teki eri merkkiliike. Nyt viime huolto teki sellainen joka huoltaa kaikki merkit. Nyt ihmettelen tätä öljymerkkien vaihto kun öljytäyttökannessa lukee selvästi Castrol. 

Tapio Ketonen:

On yhdentekevää, mitä öljymerkkiä moottoriin laitetaan. Sen sijaan on tärkeää, että öljylaatu on ko. moottoriin sopivaa, eli että öljyn luokitus vastaa valmistajan vaatimuksia. Shellillä, Mobililla, Castrolilla ja useimmilla muillakin valmistajilla on Golfiin sopivia öljylaatuja ohjelmassaan.

Perusvaatimuksia öljyluokituksissa on myös se, että öljyjä voidaan myös sekoittaa keskenään, eli jos moottorissa on vaikka Mobilin öljyt, siihen voidaan lisätä esimerkiksi Shellin öljyä. On vain huolehdittava, että öljyn luokitus täyttää vaatimukset.

Wikipediassa on erinomaista tietoa moottoriöljyistä, kannattaa lukea. Artikkelin lopussa on myös linkkejä öljy-yhtiöiden sivuille. Suosittelen tutustumaan. Wikipediassa pääsee myös siirtymään näppärästi muilla kielillä kyseisestä aiheesta kirjoitettuihin juttuihin. Moottoriöljyistä löytyy asiaa tuolta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Moottoriöljy

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.