Kysymys:

Koskien aihetta: http://www.tuulilasi.fi/kysymykset/facebook-pakko-kommentoinnissa-miksi

Haluaisin antaa palautetta tästä, en nimittäin edes tiennyt, että teillä on kommentointi täällä mahdollista, kaipailin joskus sellaista mutten löytänyt sitä mistään. Nyt kun kävi ilmi että käytätte Facebook-perusteista kommentointia, se selittää kaiken. Nimittäin kaikki selaimen lisäosat jotka mitenkään liittyvät yksityisyyteen estävät Facebookin kaikkialla muualla paitsi Facebookissa. Itsellänikin näitä pari kappaletta on, ihan vain siksi, että Facebook kerää tietoja sivuilta missä käyn, rakentaa niistä tietokantoja (samoinkuin Google) ja myy sitten eteenpäin mainostajille. Näin mainostajat tietävät mitä selaat, mitä etsit, mitä kirjoitat ja niin edelleen. Näitä tietoja käytetään mainosten kohdentamiseen, eli jos minä nyt sallisin tämän Facebook-kommentoinnin lisäosastani niin saisin vastaani tulevaisuudessa mainoksia liittyen Tuulilasiin, autoihin ja Facebook-yksityisyyteen. Nämä ovat toki automatisoituja järjestelmiä, mutta isot tietokannat ovat kuitenkin olemassa, joita tarvittaessa voidaan myös käyttää väärin. Facebook, Google jne myyvät kuitenkin tietokantojaan eniten tarjoaville, eivät niille jotka ovat kiinnostuneita jonkun henkilön yksityisyydestä. Tämän takia itse käytän näitä lisäosia, joiden tehtävänä on estää seuranta mainosten ja tälläisten "pluginejen" (kuten tämä kommentointi) kautta. Mitään pointtia ei tässä Facebook-kommentoinnisa ole, entä jos et omista Facebook-käyttäjänimeä? Entäs jos et halua että sinua seurataan kokoajan ja selaamisiasia ja kirjotuksiasi ja hakujasi tallennetaan kokoajan? Ette toki ole ainut joka näin tekee, mutta jokainen tälläinen Facebook "pakko" on liikaa.

Ps. Olisin kirjoittanut palauteosioon, mutta siinä näkyy olevan kirjainrajoitus eikä tekstini mahtunut siihen. Tähän ei tarvitse vastata tai laittaa tuonne sivuillenne, mutta toivottavasti tämä palaute menee asiasta vastaavan silmien eteen. Mitään auto-aiheista kysyttävää minulla ei tällä kertaa ole, toivottavasti ette pahastu Ketonen-palstan väärinkäytöstä.

Tapio Ketonen:

Facebook-kommentointi on omituinen kummajainen, joka ilmaantui nettipalveluumme viime elokuussa toteutetussa uudistuksessa. Totesimme jo heti alussa, että se ei toimi. Nettipalvelustamme vastaavat totesivat saman parin kuukauden ja laajan tutkimuksen jälkeen. Palstalle luvattiin suoraa kommentointia samaan tapaan kuin aikaisemmikin, mutta eipä sitä ole näkynyt.

Tilanne on hieman turhauttava, mutta minkäs teet. Siitä mitä verkkopalvelulle tehdään ja milloin, päättävät aivan muut ihmiset. Toimitus ei voi vaikuttaa asiaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.