Kysymys:

onko ketonen edelleen samaa mieltä s80 automaattivaihteiston hajoamisesta

Tapio Ketonen:

Olen edelleen sitä mieltä, että on vaikea osoittaa seitsemän vuotta sitten ostetun auton vaihteistossa olleen ostohetkellä piilevä vika. Kuluttajansuojalaki koskee tilannetta, jossa yksityishenkilö on ostanut tuotteen liikkeenharjoittajalta.

Kuluttajansuojalain 15. pykälässä sanotaan näin:

Tavaran virheellisyyttä on arvioitava sen perusteella, millainen tavara on ominaisuuksiltaan vaaranvastuun siirtyessä ostajalle. Myyjä vastaa virheestä, joka tavarassa on ollut tänä ajankohtana, vaikka virhe ilmenisi vasta myöhemmin.

Virheen oletetaan olleen olemassa vaaranvastuun siirtyessä ostajalle, jos se ilmenee kuuden kuukauden kuluessa tästä ajankohdasta, jollei toisin osoiteta tai oletus ole virheen taikka tavaran luonteen vastainen.

Eli jos vaihteisto hajoaa kuuden kuukauden sisällä ostopäivästä, vastuu viasta on myyjällä. Viasta pitää ilmoittaa myyjälle ja antaa tälle mahdollisuus korjata vika. Jos aikaa on kulunut enemmän, pitää pystyä osoittamaan, että vika on ollut olemassa jo kaupantekohetkellä. Käytännössä se voi olla aika vaikeaa, ellei kyseessä ole valmistajan tai myyjän tyyppiviaksi myöntämä vika.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.