Kysymys:

Eli huolto työn alla vaimon C3-n.Vm.2003 ja 1.4-bensakoneella.Tähän asti sujunut hyvin, mutta bensan suodatinta ei löydy mistään.Onko sellaista ollenkaan vai pumpun yhteydessä jokin sihti,joka menee vaihtoon kun ei enää jaksa pumpata?

Tapio Ketonen:

Netistä löysin tietoja, joiden mukaan suodatin on silloin pumpun yhteydessä, jos tankilta menee moottorille vain yksi bensaputki. Tällöin suodatin on säiliön sisällä eli pumpun yhteydessä. Pitiköhän se suodatin vaihtaa 10 vuoden välein? Muuten sen pitäisi ola tankin ulkopuolella. Se, millainen suodatinsysteemi on missäkin, kuuluu ranskalaisen logiikan piiriin, eli sitä ei tiedä kukaan. Mahdollisuuksia on useampia.

Bensapumpun irrottaminen ja ennen kaikkea takaisin kiinnittäminen vaatii sitten erikoistyökalun siihen isoon muovimutteriin. Monet yrittävät avata ja sulkea sitä ruuvitaltoilla kampeamalla, mutta se keino ei tahdo toimia. Mutteri vääntyy hankalan muotoiseksi eikä pyöri kummolla. Kiinni kierrettäessä se jää helposti löysälle, ja silloin bensaa alkaa valua ulos löysälle jääneen kannen tiivisteen raosta. Tämä koskee muitakin autoja kuin vain ranskalaisia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.