Kysymys:

Taas kun vaihdoin kesärenkaisiin, niin huomasin, että ohjaus vetelee ärsyttävästi. Olen tarkistuttanut kulmat. Talvirenkailla oiretta ei ole. Ongelma lienee ainakin osittain renkaitten leveydessä. Talvirenkaat ovat 175/70 14", kesärenkaat 195/60 15".
Kun kohta täytyisi uudet kesärenkaat ostaa, ostaisinko ajomukavuuden takia kapeammat? Kantavuus tietenkin pitää huomioida, mutta mitä muuta? Corolla on 2004 vuosimallia.

Tapio Ketonen:

Korkeampi profiili vähentää vetelyä ja on myös jonkin verran pehmeämpi, eli rengasäänet ja tien pinnan epätasaisuudet eivät välity niin tehokkaasti sisään. Talvirenkaiden kokoon ei kannata mennä, koska joutuisit ostamaan uudet vanteet. Noille 15 tuuman vanteille sopisi esimerkiksi koko 185/65 R 15. Jo tuo muutos saattaisi vähentää vetelyä. Vetely tosin johtuu tiehen kuluneista syvistä urista, eikä siitä tästä syystä päästä täysin eroon.

Kantavuus ei ole ongelma, eivätkä nuo todennäköisesti ota kiinni sisälokasujiinkaan, koska läpimitta on aika tarkkaan sama kuin alkuperäisissäkin renkaissa. Renkaiden vetelytaipumuksissakin on hieman eroja, vaikka rengaskoko olisi sama.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.