Kysymys:

Tuossa aiemmin joku kyseli yksityisen kolariauton myyjän vastuuasioista. Sehän on tietysti selvää, että auto pitää tarkistaa kauttaaltaan vaikka kaverin kanssa papereita myöten. Ja tohtorillakin kannattaa käyttää jos on arvokkaampi peli kysessä.

Yksi asia joka myös kannattaa tarkistaa on erilaisten varoitusvalojen toiminta käynnistettäessä ja virtoja päälle laittaessa. Ompa ollut tapauksia, joissa esim. airbag tai abs boksi on ollut sökö ja valohan siitä syttyy kojelautaan. No, tämä vika on sitten "korjattu" laittamalla mustaa teippiä kyseisen polttimon tai ledin päälle kojelaudan alla, niin eipä valo enää pala ja eikun auto myyntiin...

 

Tapio Ketonen:

Hyvä vinkki. Airbagin ja ABS:n merkkivalojen pitää syttyä, kun virta käännetään päälle, mutta ne myös sammuvat viimeistään moottorin käynnistyessä. Ellei näin tapahdu, auto ei mene läpi katsastuksessa.

Asiantuntijan kuten Autotohtorin käyttö autokaupassa kannattaa aina. Tohtori veloittaa tarkastuksestaan normaalisti hieman toistasataa, se on pikkuraha, jos sen avulla vältytään ostamasta ongelmallista ajoneuvoa. Esimerkiksi kolarikorjausten jäljet löytyvät ammattilaisen tarkastuksessa väistämättä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.