Kysymys:

Mitä tiedät Hondan vanhemmista sportti malleista CRX ja Prelude vm.88-91. Olen tykästynyt molempiin, eniten mietityttää Preluden 4-pyöräohjaus, onko altis hajoamaan yms. tyyppivikoja? Mitenkäs on autovero asian laita tämmöisissä erikoisemmissa malleissa kun nyt niistä saa maksaa 30-40 tmk. voiko hinnat tippua paljonkin vuoden vaihteen jälkeen?

Tapio Ketonen:

Sporttimallit ovat aivan kivoja, mutta noin vanhoista autoista on vaikea sanoa yhtään mitään enempää. Niissä jo ratkaisee se, millaisissa käsissä auto on ollut.

Hondan nelipyöräohjaus on mekaaninen ja rakenteeltaan hyvin yksinkertainen, joten erilaisten nivelten kulumiita lukuun ottamatta suurempia ongelmia tuskin syntyy.

Käytettyjen hintakehityksen arvaamisen jätän niille, joilla on käytössään kristallipallo ja muita sopivia apuvälineitä, olivat ne sitten pelikortteja, kahvinporoja tai vaikkapa tähtien asennot.

Meillähän noita autoja ei kovin paljon ole, mutta jos käytettyjen tuonti vapautuu, niin Keski-Euroopasta tällaisiakin löytynee aika edullisesti, sillä vanha japanilainen sportti ei siellä ole kovinkaan kysytty. Mutta sitä, koska verotus muuttuu, kannattaa kysyä siltä samalta ennustajalta kuin käytettyjen hintakehitystäkin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.