Kysymys:

Kerropa,kuuluuko mb190 typpivikoihin tuuliherkkyys. Jo pienikin tuuli tuntuu häiritsevänä,joutuu koko ajan veivaamaan rattia että pysyy tiellä. Kaikki on kunnossa alustassa ja pyöränkulmat kohdallaan.

Tapio Ketonen:

Erilaisilla Mersuilla paljon sekä Suomessa että Saksassa paljon ajanut kertoi, että Mersun sivutuuliherkkyys ilmenee Suomessa paljon selvemmin kuin Saksassa.

Tuumailimme yhdessä, että ehkä tässä on kyseessä se sama "downforce", jota Formula ykkösetkin käyttävät hyväkseen. Kyseessä on siis korin aerodynamiikka. Suuremmissa nopeuksissa ilmavirtaus painaa auton niin tiukasti tiehen, että sivutuuli ei saa siitä otetta.

Olisikohan niin, että Mersu on suunniteltu toimimaan vähän korkeammissa nopeuksissa eli jossakin 140-180 km/h vauhdissa. Tasainen köröttely 80-100 km/h on saksalaisille hyvin vierasta, eikä auton ominaisuuksiin tällaisessa käytössä välttämättä ole kiinnitetty riittävästi huomiota.

Jos taka-akselistossa on väljää, sivutuuliherkkyys kyllä lisääntyy oikein dramaattisesti. Onneksi 201-sarjan Mersuun saa takapään tiukaksi hyvin kohtuullisella hinnalla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.