Kysymys:

Kerropa,miten turbovolvojen turbot kestää.Vanhojen saabin turbothan ei kestäneet,mutta asiasta vaiettiin autoledissä täysin.

Tapio Ketonen:

Volvojen turbovaivoista en ole kuullut yhtään mitään. Koska mitään ei ole kuulunut, uskoisin, että ongelmia on ollut sangen vähän. Tämä ei tarkoita, etteikö vikoja olisi esiintynyt.

Vanhojen Saabienkaan turbovaivoista en tähän mennessä ole kuulluit yhtään mitään. Kyllä käsitykseni on se, että Saabien turbot ovat kestäneet kohtuullisen hyvin. Turbo-Saabeja on ollut liikenteessä jo hyvän pätkää kolmattakymmentä vuotta, joten kyllä varmaankin jonkinlaisia huhuja olisi jo alkanut kiertää, jos turbovaivoja olisi ollut kovin paljon.

Se, että joku saa turbon rikki, ei suinkaan tarkoita sitä että kaikki hajoaisivat. Pakokaasuahdinhan on aika hankala laite etenkin bensamoottorin yhteydessä. Se joutuu kokemaan melkoista kuumuutta, eikä todellakaan ole ihme, jos siihen tulee vikoja.

On muistettava, että jos kukaan ei kerro autolehdille jostakin ongelmasta, niin aivan pomminvarmasti siitä ei myöskään kirjoiteta. On varmasti paljon ongelmia, jotka ovat olemassa, mutta koska kukaan ei ole niistä kertonut, meillä ei ole tietoa niistä. Selvänäkemisen kyky olisi tietenkin näissä hommissa hyvä apuväline, mutta valitettavasti kenelläkään toimituksessamme ei sitä ole.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.