Kysymys:

Kerropa,onko 2-tahti öljyn lisääminen pieniä määriä dieselautoon kannattavaa metsäkoulun opettaja oli tehnyt niin kun oli suutin sulanut opel ascona:sta eikö siinä mene suodatin tukkoon.

Tapio Ketonen:

Eihän se ole kannattavaa. Rahanarvoista tavaraahan se kaksitahtiöljy on, joten ajokulut nousevat. Dieselin polttonestesäiliöön ei kannata lisätä mitään muuta ainetta kuin kaasuöljyä. Jääneston käyttö on paitsi tarpeetonta myös vaarallista.

Jotkut ovat valittaneet, että dieselpolttoneste ei muka voitelisi ruiskutuslaitteita kunnolla. Jos ongelmia esiintyy, ne lienevät kuitenkin aivan muualla, esimerkiksi siinä että polttonesteen joukkoon on sekoitettu jäänestoa. Se kuljettaa veden ruiskutuslaitteiden läpi, ja tästä voi aiheutua syöpymiä tai suuttimien kiinnileikkautumista pumppuvaurioista nyt puhumattakaan.

Jos suutin sulaa, siinä ei auta öljy eikä rukous vaan suuttimen uusiminen. Sitä en kyllä ymmärrä, että miten se sulaminen oikein tapahtuu, itse en ole moista ilmiötä koskaan nähnyt. Pieni määrä öljyä liukenee poltonesteeseen täysin, joten se ei tuota ongelmia suodattimissa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.