Kysymys:

Mikähän voisi olla perusteena nopeusrajoituksen nostamiselle talvinopeusrajoitukseen siirryttyä?
Näin nimittäin kävi Kuopiossa. Leväsentie oli vielä syksyllä osittain 50 km/h alue, nyt tiellä on 60 km/h nopusrajoitus koko matkalla. Kyseinen tie on suhteellisen vilkas ja siinä on melko paljon risteäviä teitä. Varsinkin näin talviaikaan tuo suurimman sallitun nopeuden nostaminen ihmetyttää.

Tapio Ketonen:

Todennäköinen syy on hallinnollinen määräys sekä työmäärän "säästäminen". Vastaavien muiden teiden tapaan on tulkittu, että 60 km/h koskee myös väylää, jonka mainitset. Hallinnollinen määräys on näin ulotettu kaikkiin teihin. Kun tie kokonaisuudessaan käsitellään saman nopeusrajoituksen alueena, saattaa olla, että merkkien vaihtoon kuluu vähemmän aikaa ja työtä.

Jos olettamukseni on oikea, liikenneturvallisuus on alistettu näille seikoille. Tien käyttäjänä sinuilla on aina mahdollisuus ottaa yhteyttä kaupunkisi kaduista ja teistä vastaavaan yksikköön. Oma kokemukseni on, että nykyisin kuunnellaan asukkaita paljon enemmän kuin aiemmin. Saattaa hyvinkin olla, että hyvin perustelemalla tiedn nopeusrajoitusta voitaisiin alentaa - ainakin samanlaiseksi jollainen se oli kesällä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.