Kysymys:

Kerropa, miten paljon ensi vuonna todennäköisesti voimaantuleva laki, joka vähentää tuontiautojen (sikamaista) verotusta ilmeisesti aika tuntuvasti, vaikuttaa autojen hintoihin? Itselläni on vm.-89 BMW 316i, josta arvioisin saavani tällä hetkellä vähintään n. 25 000 mk. Entä kuinka paljon sen hinta putoaisi verouudistuksen jälkeen?

Tapio Ketonen:

Tuon kun tietäisi! Verotuksen uudistuminen tapahtunee ensi vuoden aikana. Sen toteuttamistapa ja -aika ovat tyypillisesti asioita, joista ei etukäteen tietoja päästetä julkisuuteen ennen aikojaan.

Sanoisin kuitenkin, että vaikka mahdollisesti autojen ostoverotus muuttuu, aivan pomminvarmasti tilalle tulee jotakin uutta. Joten tuskinpa tässä voitolle päästään, kyllä ne Lipponen ja NIinistö ovat niin ahneita keräämään veroja.

Katsopa kysymyksiä' ja vastauksia alueella käytetyt autot. Siellä on lisää tietoja aihepiiristä. Lisäksi kannattaa katsoa saitin osa-aluetta AUTON HANKKIMINEN. Nyt ensi kertaa on tullut uudistuksesta oikeata tietoa itse valmistelijalta. Käytettyjen autojen tuontihinnat halpenevat. Mutta eivät varmasti paljon. Kukaan ei tiedä, mitä hinnoille tapahtuu, kun ensimmäinen aalto käytettyjä tuontiautoja laskee Suomen käytettyjen hintatasoa!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.