Kysymys:

Kerropa, mikäli rakennan Chevyn Astroon makuupaikat kahdelle, asennan jääkaapin ja muuta kaappitilaa niin ilmeisesti auto täytyy muutoskatsastaa?
Tuleeko autosta uuden katsastuksen jälkeen erikoisajoneuvo?
Säilyykö henkilömäärä 2 3:na?
Onko koko homma kannattava, vai olisko syytä hankkia, isompi letukka, jossa pelit ja vehkeet olisivat valmiina?

Tapio Ketonen:

Aiot siis rakentaa Astrosta matkailuauton. Auto pitää muutoskatsastaa, mutta taitaa käydä niin, että joudut maksamaan Astrostasi autoveron, jos pitäydyt alkuperäisissä kuorissa.

Asetus 1256/1992 siinä muodossa kuin se on muutettu asetuksella 703/ 1998 määrää pykälässä 17, että verovapaan matkailuauton sisäkorkeus on vähintään 1,9 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 40 prosenttia asunto-osan pituudesta.

Ei taida onnistua Astron omien peltien sisällä! Muistaakseni Astron sisäkorkeus ei tainnut täyttää edes pakettiauton verovapauden edellyttämää 130 sentin vähimmäisvaatimusta, mutta auto oli niin raskas, että tuota ei vaadittu. Vanhojen pykälien mukaan tavaratilan korkeusvaatimus ei koskenut yli 1800 kg omapainoisia autoja.

Kaikkiaan verovapaan tai kevyemmin verotetun pakun sisustamisessa on viisainta olla varovainen. Pakettiauto on näet määritelty yksinomaan tavarankuljetukseen tarkoitetuksi autoksi, ja jos tavaratilaan asennetaan jääkaappeja, liesiä tms, niitä on aika vaikea selittää tavarankuljetuksessa käytettäviksi. Divaanien ruuvaaminen lattiaan on temppu, jonka tekijä varmasti oppii kerrasta, miten tehokkaasti Suomen valtio perii autoveron, jos se katsoo, että autovero pitää muutoksen takia maksaa!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.