Kysymys:

Omistan seat cordoba Tdi-merkkisen auton.Autossani on tehoboxi ja ero on kuin yllä ja päivällä esim ohitus tilanteissa ja yleensä väännössä!! Viitaan vaan erääseen vastaukseesi näiltä alueilta!! MUTTA... ongelmiakim on??! Autolla aj 35tkm ja kuluttaa 5-5.8l matka ajossa, oli boxia tai ei!! Onko liikaa kun autolla ajellaan alle 4 litran reilusti "Ilta-sanomissa" Säädöt on tarkastettu: OK! Onko jotain isompaa vikaakin? Kaiken takanako tehoboxi!?

Tapio Ketonen:

Tehoboksin asentaminen on tietenkin jokaisen oma asia. Siinä on tietyt riskinsä, mutta järjellä käytettynä riskit pysyvät kyllä yleensä kurissa. Takuuhan siitä asennuksesta menee, ja ilman muutoskatsastusta auto on laiton.

Kulutus riippuu kyllä aika paljon ratin ja istuimen välistä. Vähän rohkeisin arvella, että syy suurehkoon kulutukseen on ajotavoissasi. Menovettä kuluu varsin herkästi aivan turhaan, jos teet tarpeettomia kiihdytyksiä ja muita talousajo-oppien vastaisia liikkeitä.

Tietenkään erilaiset talousajokokeet eivät ole sama asia kuin käytännön liikenne. Mutta tosiasia on, että dieseleillä etenkin nopeus nostaa kulutusta aika lailla. Kakkua kun kuluu sen mukaan miten tehoa käytetään, ja vauhtia ei löydy ilman tehoa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.