Kysymys:

Kerropa,Miten saisin autooni paremmat valot? Omistan VW Golfin vuosimallia -88 ja siinähän on todellakin naurettavat valot, joten kaipaisin asiaan parannusta. Löysin netistä www.dirlight.fi-osoitteesta valosarjan, mutta epäilen vähän. Kiitos avusta!!!

Tapio Ketonen:

Kyseinen valosarja ei ole sen kummempi kuin vanha tuttu relekytkentä. Sen sijaan että sähkö syötetään ohuidedn johtimien ja hentojen kytkimien kautta se viedään suoraan akulta polttimoille. Olemassa olevia piuhoja käytetään antamaan ohjausvirtaa releille.

Sarja vaikuttaa asialliselta, siinä on mm. joka polttimolle oma sulake, joten täysi pimeyskään ei yllätä kovin helposti.

Voit mitata varsin, helposti, toisiko tuollainen sarja tai ylipäänsä rele lisävalkeutta valoihisi. Tarvitset vain halvan yleismittarin, jollaisia saa jo satasen pintaan.
Laita mittari jännitemittausasentoon, mittajohtimien miinusnapa ajovalon lähivalopolttimon virtanapaan ja plusnapa akun plusnapaan. Mittari näyttää, paljonko häviötä syntyy matkalla akusta polttimoon. Tee sama mittaus myös polttimon maajohdon navan ja akun miinusnavan välillä. Jos jännitehäviötä on volttitolkulla, korkauksiin on syytä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.