Kysymys:

Kerropa,Olen ostamassa Audi A6:n johon olen ajatellut ottaa lisävarusteena
Xenon valot sekä lyhyet/pitkät
hinta n. 13 tmk (tuntuu kalliilta) mitä meinaat-> ottaistko itse plussat/miinukset?En ole mistään löytänyt tietoa Xenoneista esim testiä

etukäteen kiittäen Ari

Tapio Ketonen:

Xenonvalot ovat merkittävästi kirkkaammat kuin tavalliset, ero on samaa luokkaa kuin aikoinaan hehkulampuista halogeeneihin siirryttäessä.

Xenon- eli kaasupurkausvalojen hinta on vielä toistaiseksi tolkuton, koska uutuusarvolla rahastetaan. Vähän epäilisin vielä näillä hinnoilla hankinnan mielekkyyttä, mutta jos rahaa on, niin mikäpä siinä.

Toistaiseksi kaasupurkausvalojen käyttökustannukset ovat vielä hämärän peitossa. Arvata sopii, että varaosakustannukset ovat huimat, mutta kestoiästä ei ole käytännön kokemuksia.

Kaasupurkausvalot valaisevat kirkkaammin. Tästä syystä niiden valokuvio on tarkemmin rajattu. Lisäksi kaasupurkausvaloihin vaaditaan automaattinen korkeussäätö, koska kirkaampi valo häikäisee pahemmin.

Onko kaasupurkausvalojen lisäkirkkaudesta käytännön hyötyä? Se riippuu käyttöolosuhteista. Jos ajaa paljon pimeällä, niin onhan kirkkaammilla valoilla mukavampi ajaa. Eivät ne kuitenkaan muuta yötä päiväksi, eivätkä esimerkiksi hirvet näy yhtään sen paremmin. Toimivat ajovalopesimet, hyväkuntoiset pyyhinsulat ja tuulilasin sisäpuolen puhtaus ovat vanhojat ja edelleenkin toimivia konsteja.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.