Kysymys:

Bridgestonen rengas sijoittui talvirengastestin kärkeen yhdessä Nokialaisen kanssa, kun taas kilpailevassa lehdessä Bridge ei jäänyt kauas jumbotilasta. Mikä voisi vaikuttaa näin paljon, eri auto, renkaiden sisäänajo, vai...?

Tapio Ketonen:

Testeissä oli eroja paitsi tuloksissa myös suoritustavassa. Meidän testissämme käytettiin testiautoon Opel Vectraan kuuluvaa rengaskokoa 195/65 R 15. TM testasi myös samaa rengaskokoa, mutta se ei kuulu testiautona käytetyn Saabin alkuperäisiin rengaskokoihin.

TM painotti arvostelussaan ilmeisesti kesäkeliominaisuuksia meitä enemmän. Meillä taas loskaliirto-ominaisuudet saivat enemmän painoa kuin TM:llä. Kiihdytyskokeessa TM käytti luistonestoa, me emme. Me testasimme vain nastattomia renkaita, TM antoi nastallisille ja nastattomille arvosanat samalla asteikolla, tämäkin ero ehkä vaikutti arvosteluasteikkoihin.

Kaikkiaan rengastesti on monen eri osakokeen tulos. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi se, miten eri osa-alueita painotetaan. Rengas kun on monen asian kompromissi, eikä sama rengas yleensä ole paras kaikissa kokeissa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.