Kysymys:

Kerropa, olisiko Englannissa jo myyntiin tullut CB-26P jonkun pikakokeen aiheena. Brittilehdistö ja muut brittiläiset tulokset puhuvat laitteen puolesta sen verran, että alkoi oikein kiinnostaa. Lisää tietoa on paljon valmistajan sivulla: www.ecotekplc.co.uk.

Tuotteen tulokset hieman nyt kylmiltään tutustumatta jopa naurattavat, mutta jos teillä olisi asiasta jotain tietoa niin kyllä kiinnostaisi. Milloin muuten on maisteissa Focus ST170?

Tapio Ketonen:

Joopa joo. Näitä ihmelaitteita on ollut tarjolla maailman sivu. Olen aina tuuminut, että näidet tekijät ovat sitten tavattoman tyhmää väkeä. Jos minä keksisin jonkin noinkin oivallisen laitteen kuin tuokin kysyjän viittaama laite nettisivulla esitettyjen kehujen mukaan on, niin en minä yrittäisi kaupitella sitä kovalla kampanjoinnilla lisävarusteeksi. Ei, minä myisin sen yksinoikeudella jollekin isolle autonvalmistajalla ja siirtyisin sitten laskemaan rahoja jonnekin lämpimään paikkan, missä merituuli heiluttelee palmupuuta.

Jos tällainen laite todellakin olisi niin hyvä ja käänteentekevä, miksi ihmeessä autotehtaat eivät varustaisi autojaan tällaisella sen sijaan että haaskaavat miljardeja siihen, että yrittävät kehittää vähemmän kuluttavia ja päästäviä moottoreita? Ei, kyllä näiden laitteiden todellinen vaikutus on paljon pienempi kuin mainoksissa kehutaan.

Ford Focus ST 170 oli Frankfurtin autonäyttelyssä ensiesittelyssä. Ajoesittelyn vuoro tulee myöhemmin, ehkä vasta kevään korvalla.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.