Kysymys:

Kerropa,aiotteko koskaan testata viristyslastuja? Niistä on jatkuvasti juttu kaikennäköisillä keskutelupalstoilla netissä. Chippien asentajat lupaavat vaikka mitä, olisi mielenkiintoista saada tietää miten tämä tosiasiassa on. Ja tarkoitan nimenomaan juuri ihan normaalia perheautoa ilman turboa, esim. Nissan Primera 2.0.

Tapio Ketonen:

Lastuviritys ei ole ainakaan ensimmäisenä listoillamme. Vapaasti hengittävillä bensakoneilla lastuviritys tuskin saa aikaan suurta vahinkoa. Se ei liioin anna kovin tuntuvaa tehonlisäystäkään. Välttämättä auto ei enää virityksen jälkeen täytä alkuperäisiä päästövaatimuksia, mutta katsastuksessa tätä ei yleensä havaita, koska katsastuksen päästömittaus on vain hyvin karkea perustarkastus.

Turbodieseleillä sen sijaan tehoa saadaan helposti aika paljon lisää. Vaarana vain on, että kestävyys kärsii, koska moottorin lämpörasitus kasvaa helposti liikaa.

Viritysintoisten kannattaa tutustua erittäin huolellisesti auton takuuehtoihin, jos autossa on maahantuojan tai liikkeen myöntämä takuu. Moni maahantuoja on nimittäin halukas katkaisemaan omalta puoleltaan oitis takuun sitovuuden, jopa silloinkin, kun lastu on sen oman myyntiverkoston kauppaama. Jos siis autosi takuulla on merkitystä, selvitä asia merkkiorganisaation kanssa ennen kuin alat virityshommiin.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.