Kysymys:

Jos/Kun teette juttua käytettyjen ajoneuvojen verouudistuksesta niin selvitöttekö samalla MIKSI Suomessa maksetaan diesel autoista vuosimaksuna "dieselveroa" keskim.n.500Eur/vuosi. Ne dieselit kun olisivat varsinkin vanhemmiten ympäristöystävällisempiä ja näin lapsiperheen näkökulmalta varmatoimisempia kulkuvälineitä. (Verohelpotuksia farmariautoille vaaditaan...)Nämä verot kun voivat olla mitätahansa nimeltään että voitaisiin laittaa vaikka nastarengasvero niille jotka ajaa talvella (200Eur.) "jotta tiet kuluisivat vähemmän". Ikäänkuin samalla tyylillä kuin korotetut poliklinikkamaksut. EI MITÄÄN vaikutusta mutta lisätuloja köyhälle valtiolle.

Ystävällisin terveisin

Tapio Ketonen:

Verollahan voi tosiaan olla mikä nimi tahansa, ja jos se kohtelee kaikkia tasapuolisesti, ei siinä ole mitään väärää. Veroista kukin EU-maa saa päättää ihan itse niin kauan kun ne eivät ole kaupan esteenä eli eivät suosi kotimaisia tuotteita eivätkä estä toisen EU-maan tuotteiden myyntiä. Tällä perusteellahan EY:n tuomioistuin tuomitsi Suomen autoveron sopimusten vastaiseksi.

Dieselit eivät kyllä ole ympäristöystävällisiä, niistä pääsee ilmaan hiukkasia, jotka ovat karsinogeenisiä eli mahdollisesti syöpää aiheuttavia. Varmatoimisia ne kyllä ovat.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.