Kysymys:

Talven lähestyessä alkaa hurja talvirenkaitten myynti. Ne joilla on paljon rahaa, ostavat (alennuksella) testivoittajia. Minä ajan autolla, josta voisi saada 10 000 mk kun myyn sen jollekulle onnelliselle. Siksi minua kiinnostaa huoltoasemaketjujen "edulliset" talvirengaspaketit. Usein niissä rengas on pinnoitettu talvirengas. Onko niitä testattu, ja vaikka ei olisikaan, mihin huomio pitäisi kiinnittää (kun koko on varmasti oikea).

Tapio Ketonen:

Pinnoitettu rengas on hieman hankala testattava. Pintakuvio ja sen kumiseos muodostavat vain osan renkaan ominaisuuksista, runkorakenteen merkitys on suuri, ellei jopa ratkaiseva. Kuka tietää, mille rungolle reunasta reunaan pinnoitettu rengas on tehty? Valitettavasti vain harvoin talvirengas pinnoitetaan talvirenkaan rungolle, useimmiten pohjana on vanha kesärengas. Tämä on tärkein syy siihen, että pinnoitettuja renkaita ei yleensä ole testattu. Niillä kerroilla kun pinnoitetut ovat osallistuneet testeihin, menestys on ollut perin vaatimatonta.

Oleellinen tieto tietenkin olisi, että kaikki neljä rengasta olisivat samaa tyyppiä, ei yhtä tai kahta kesärengasrunkoa ja loput talvirengasrungoilla. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka pinnoitettujen ominaisuudet eivät aivan pärjääkään vertailussa uusiin ja kalliisiin huippurenkaisiin, ne tarjoavat silti varmasti paremman pidon ja turvallisuuden kuin liki loppuun kuluneet alunperin laadukkaat renkaat.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.